Saavutettavuus-avustimet

Nuorten toimintaterapia

Vuorovaikutus syntyy yhteisestä tekemisestä

Nuorten toimintaterapiassa käytetään nuoren mielenkiinnon sekä tavoitteiden mukaan valikoituja toiminnallisia menetelmiä kuten esim. lautapelit, leipominen, luova- ja liikunnallinen toiminta.

Toimintaterapiassa tuetaan vuorovaikutuksen syntymisistä, yhdessä tekemistä, itseilmaisua, minäkuvaa ja vahvistetaan nuoren pärjäämisen tunnetta. Onnistumisen kokemusten myötä nuori alkaa huomata vahvuuksiaan, mahdollisuuksiaan vaikuttaa elämäänsä ja toiminta omassa ympäristössä vahvistuu.

Nuorta tuetaan mm. arkielämän taitojen harjoittelussa, ympäristössä liikkumisessa, harrasteiden löytämisessä sekä rutiinien muodostamisessa ja ajankäytön hallinnassa. Omatoimisuus ja osallistuminen sosiaalisessa ympäristössä vahvistuvat ja tätä kautta itsenäistyminen mahdollistuu. Tasapainon löytäminen päivittäisten toimintojen välillä (opiskelu, vapaa-ajan harrastukset ja lepo) on nuorille tärkeää.

Nuorten toimintaterapiaa toteutetaan vastaanottotiloissa sekä nuoren omassa arkiympäristössä, kotona ja kodin ulkopuolella toimien. Terapiaprosessin aikana tehdään yhteistyötä nuoren lähiaikuisten (koti, koulu ja harrastukset) kanssa.

Jaa tämä artikkeli

ToiMinnan Polku tmi

Minna Hämäläinen
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 040-537 6639
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TerapiaVene tmi

Laura Venemies
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 045 2457 511
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Copyright 2022- . Oikeudet muutoksiin pidetään.