Saavutettavuus-avustimet

Lasten toimintaterapia

Toimintaterapialla tuetaan lapsen kokonaiskehitystä niin, että lapsi selviytyisi mahdollisimman hyvin omassa elinympäristössään kuten kotona, päiväkodissa tai koulussa.

Lasta tuetaan leikissä, itsestä huolehtimisen toiminnoissa, vapaa-ajan vietossa ja päiväkodin arjessa sekä koulunkäynnissä. Hyödynnämme lasten toimintaterapian toteutuksessa vastaanottotilojamme, jotka mahdollistavat erilaisten valmiuksien tukemisen taitojen oppimisen pohjalle. Lisäksi virikkeellinen ympäristö tukee lapsen itseohjautuvuutta, tukee toimintojen ideoinnin ja suunnittelun kehittymistä, auttaa harjoittelemaan valintojen tekemistä ja motivoi lasta harjoittelemaan myös itselleen haasteellisempiakin taitoja. Osa terapioista on mahdollista toteuttaa myös lapsen lähiympäristössä, jolloin taitojen harjoittelu arkielämässä on mahdollista ja terapiatilassa opitut taidot pääsevät näin siirtymään arkielämään. 

Lapsen toimintaterapia alkaa arvioinnilla, jossa käytetään havainnoinnin ja haastattelun lisäksi erilaisia standardoituja testejä. Toimintaterapia-arvioinnin jälkeen lapselle laaditaan toimintaterapialle omat henkilökohtaiset tavoitteet. Tavoitteet laaditaan yhdessä vanhempien ja muiden lapsen lähiympäristöön kuuluvien kanssa. Toimintaterapia voi kestää muutamasta kuukaudesta useampiin vuosiin lapsen ongelmien vaikeusasteesta riippuen.

Toimintaa tikapuilla
Palikkaleikkiä
Tilaa toimintaan
Palapelin rakentamista
Jaa tämä artikkeli

ToiMinnan Polku tmi

Minna Hämäläinen
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 040-537 6639
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TerapiaVene tmi

Laura Venemies
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 045 2457 511
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Copyright 2022- . Oikeudet muutoksiin pidetään.