Saavutettavuus-avustimet

Ayresin Sensorisen Integraation terapia

Tutustumme ympäristöömme ja opimme uusia asioita aistiemme välityksellä. Aivomme saavat jatkuvasti tietoa kaikilta aisteiltamme. Tämän tiedon jäsentäminen auttaa meitä ymmärtämään, mitä ympärillämme tapahtuu ja miten meidän tulisi toimia.

Kun aisti-informaatio on liian voimakasta ja kuormittavaa, hämmentävää tai vääristynyttä, meidän on vaikea pysyä tarkkaavaisena, keskittyä, suunnitella toimintaamme, leikkiä yhdessä muiden kanssa ja oppia uusia motorisia taitoja. Ayresin Sensorisen integraation terapia (ASI) on terapiamenetelmä, jota käyttävät menetelmään erikoistumiskoulutuksen käyneet toimintaterapeutit ja fysioterapeutit.

Terapian toteuttaminen suunnitellaan yksilöllisen arvioinnin pohjalta, lapsen ja ympäristön tarpeiden sekä mahdollisuuksien mukaan, yhteistyössä vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. SI-terapian tavoitteena ei ole opettaa lapselle yksittäisiä taitoja, vaan luoda perustaa lapsen kehitykselle ja oppimiselle.

Keskeistä terapiassa on lapsen itseohjautuvuus ja oma aktiivinen osallistuminen toimintaan. SI -terapia toteutetaan monipuolisia sensorisen integraation terapian välineitä ja erilaisia aistikokemuksia tarjoavassa terapiaympäristössä.

Terapiakäyntien lisäksi terapeutti auttaa lapsen vanhempia ja päivähoitoa/koulua ymmärtämään lapsen pulmia ja etsimään keinoja, joilla voidaan tukea lapsen arkea.

Keinu toimintahuoneessa
Sukellus pallomereen
Kontaten tikapuiden ali
Liukumäessä
Jaa tämä artikkeli

ToiMinnan Polku tmi

Minna Hämäläinen
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 040-537 6639
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TerapiaVene tmi

Laura Venemies
Osoite: Karhulantie 71-73 48600 KOTKA
Puhelin: 045 2457 511
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Copyright 2022- . Oikeudet muutoksiin pidetään.